PAYLAŞTIĞIMIZ EBA HABERLERİ

Öğretmenlerimiz derslerinde yaptıkları ilginç etkinlikleri EBA´da paylaştılar. Paylaşımlarda bulunan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Sanatın En Kırılgan Hali (Sevilay BOLAT)

EBA HABERLERİMİZ

Mersin Silifke Toki Ortaokul 5/B sınıfı öğrencileri sanatın en kırılgan hali: Yumurta oyma ve süsleme sanatını 20.03.2017 tarihinde sınıflarında uygulayarak öğrenmeye çalıştılar.

MERSİN- Silifke Toki Ortaokulu 5/B sınıfı öğrencileri 20.03.2017 tarihinde Türkçe dersinin Sanat ve Toplum temasının ilk metni olan Sanatın En Kırılgan Hali:Yumurta Oyma Sanatı adlı metni işledikten sonra içini boşalttıkları yumurtaları dilediklerince süslediler. Sınıfta eğlenceli anlar yaşayan öğrenciler pek bilinmeyen bu sanat hakkında bilgi sahibi olup örneklerden yola çıkarak bu sanatı deneme fırsatı buldular.Bu vesileyle yeteneklerini keşfeden öğrencilerimiz ortaya çok eğlenceli ve başarılı ürünler çıkardılar. Ögrencilerimizi tebrik ediyorum.

Ekosistem Maketlerimiz (Sevim YILDIZ ÜREDİ)

EBA HABERLERİMİZ

28.03.2017 tarihinde, Fen Bilimleri dersinde 7. sınıf öğrencilerimiz ekosistemleri oluşturan canlı ve cansız varlıkları maket yaparak bilgilerini daha kalıcı hale getirdiler.

MERSİN-28.03.2017 tarihinde, Fen Bilimleri dersinde 7.sınıf ögrencilerimiz ekosistemleri oluşturan canlı ve cansız varlıkları maket yaparak hem eğlendiler hem öğrendiler. Ayrıca nesil piramidi yaparak besin zinciri ve enerji akışı konusunu kavradılar. Çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

5 Projenin 5´ inden de Ulusal Kalite Etiketi (Mehmet Ali AKIŞ)

EBA HABERLERİMİZ

Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bağlı Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülen e-Twinning faaliyeti kapsamında Silifke TOKİ Ortaokulunda 5 adet proje yürütülmüştür. Yürütülen bu 5 projenin 5´ inden de Ulusal Kalite Etiketi alınmıştır.

MERSİN - Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bağlı Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülen e-Twinning faaliyeti kapsamında Silifke TOKİ Ortaokulunda 5 adet proje yürütülmüştür. Projeleri Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Mehmet Ali AKIŞ yürütmüştür. Yürütülen bu 5 projenin 5´ inden de Ulusal Kalite Etiketi alınmıştır.
Ulusal Kalite Etiketi alınan Projeler:
1. Sihirli Dokunuşlar için Beyaz Güvercin
2. SanalBus
3. Küçük Düşünürler
4. Sevgi,Barış,Dostluk Treni
5. Seeds of friendships
Okulumuz öğrencilerinden oluşan 15 kişilik proje ekibiyle çalışmalar gerçekleştirilmiş olup öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını almışlardır.
Öğrencilerimiz bu projeyle birlikte farklı coğrafyalardaki akranlarıyla iletişim kurmuşlar ve işbirliği yapmışlardır. Bilgi ve iletişim Teknolojilerini (BİT) kullanarak okullar arası paylaşımlarda bulunmuşlardır.

Sahnede canlanan oyuncak kukla (Sevilay BOLAT)

EBA HABERLERİMİZ

Toki Ortaokulu 6/G sınıfı öğrencileri 22.03.2017 tarihinde, Türkçe dersinde yaptıkları kuklalarla gösteriler yaparken eğlenerek öğrendiler.

MERSİN-Silifke Toki Ortaokulu 6/G sınıfı öğrencileri, Türkçe ders kitabında yer alan Milli Kültür temasının son metni Sahnede Canlanan Oyuncak Kukla metninin okuma, anlama, konuşma, yazma ve dil bilgisi etkinliklerini yaptıktan sonra kukla yapımına geçtiler. 22.03.2017 günü getirdikleri malzemelerle çeşitli kuklalar yapan öğrenciler gösteriler yaptılar; öğrendikleri konuları kuklalarla anlattılar. Sınıfta eğlenceli anlar yaşayan öğrencilerin öğrenme düzeylerinin ve isteklerinin arttığı görüldü. Başarılı çalışmalarından ötürü 6/G sınıfı öğrencilerini tebrik ediyoruz.

Bilgisayarlar sustu kitaplar konuştu (Sercan YAŞAR)

EBA HABERLERİMİZ

Kütüphaneler Haftası kapsamında okulumuzda bütün sınıflarda aynı anda Kitap Okuma Etkinliği yapıldı.

MERSİN-SİLİFKE-TOKİ Ortaokulu Kütüphaneler Haftası kapsamında okulumuzda yapılan bir ders boyunca sessizce Kitap Okuma Etkinliğine Bilişim Teknolojileri Sınıfındaki öğrenciler de katıldı. Bilişim Teknolojileri Sınıfında "Bilgisayarlar Kapandı, Kitaplar Açıldı."

Kitap&Kahve&Biz (Sevilay BOLAT)

EBA HABERLERİMİZ

6/G sınıfı öğrencileri bu haftaki okuma saatlerini kahve eşliğinde gerçekleştirdiler. 11.04.2017, Silifke, Mersin

MERSİN-Silifke Toki Ortaokulu´nun kitap kurdu 6/G sınıfı öğrencileri 11.04.2017 günü Türkçe dersinde kitaplarını okurken kahvelerini keyifle yudumladılar. Her hafta yaptıkları okuma saatini bu şekilde yapmanın ayrı bir keyif olduğunu ifade ettiler. Bir yudum kahve ve sevilen kitaptan bir pasajın ayrılmaz ikili olduğunu keşfettiler. Ögrencilerime bol kitaplı günler diliyorum.

Etkileşimli tahtada ingilizce bulmaca (Sercan YAŞAR)

EBA HABERLERİMİZ

8. Sınıflar Seçmeli Bilişim Teknolojileri Dersinde öğrencilerimizin bir bölümü etkileşimli tahtada ingilizce bulmaca çözdüler.

MERSİN-Silifke TOKİ Ortaokulu 8. Sınıflar Seçmeli Bilişim Teknolojileri Dersinde, ders işledikten sonra öğrencilerimizi etkinlikler için serbest bıraktığımız anda bazı öğrenciler akıllı tahtada zekâ oyunları oynarken, bazı öğrencilerimiz ise İngilizce kelime bulmaca oynayarak aralarında yarışma yaptılar.

Silifke Toki Ortaokulu Sınıflararası Masa Tenisi Turnuvası (Sadık IŞIK)

Mersin Silifke Toki Ortaokulu Masa Tenisi Turnuvası  06/01/2017

MERSİN- 2016-2017 öğretim yılı Silifke Toki Ortaokulu sınıflararası masa tenisi turnuvasında 1. 8-A sınıfından Mert BAHAR, 2. 6-A sınıfından İnanç ÜNAL, 3. 7-G sınıfından Melih ÇEVİRGEN olmuştur. Ödüller Okul Müdürü Mesut SARIKAYA tarafından öğrencilere takdim edildi.

Yayın: 20.04.2017 - Güncelleme: 02.05.2017 10:04 - Görüntülenme: 5442