Ara

Öğrencilerimiz Mersin Deniz Müzesi´ni ziyaret ettiler.

Ara

Öğrencilerimiz Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi ve Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi´ni ziyaret ettiler. Sanata ve spora ilgisi olan öğrencilerimiz bu liselere giriş hakkında bilgi edindiler ve okulları beğendiler.

Ara

Geçen yıl kazandığımız "E-Twinning Okulu Etiketini" Mersin´de düzenlenen törenle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, okul müdürümüz Mesut SARIKAYA´YA takdim etti.

E-TWİNNİNG OKULU ETİKETİ NASIL KAZANILIR?

2012 yılından itibaren hazırladığımız projelerde; 11 E-Twinning Kalite Etiketi, 3 Ulusal Kalite Etiketi, 3 Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazandık. Bu başarılarımızı göz ardı etmeyen Brüksel´deki Merkezi Destek Servisi "E-twinning Okulu Etiketini" okulumuza verdi. Bu etiketi Avrupa´da 1297 okul alırken; Türkiye´de 179 okul alabildi. Mersin´den 17 okul bu etiketi kazanarak, ilimizi Türkiye birinciliğine taşıdı.

Öğrencilerimiz son 2 yılda ilçe düzeyinde düzenlenen Şiir Yazma Yarışmalarında;

6 ilçe birinciliği, 5 ilçe ikinciliği ve 1 ilçe üçüncülüğü kazandılar.

Kas

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz Mustafa NORAS, Şerife ŞİMŞEK ve öğrencileri Mevlid-i Nebi Haftası boyunca çok güzel programlar hazırladılar. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bu güzel haftaya yakışır çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Beden Eğitimi öğretmenlerimizin düzenlediği gelenekselleşen futbol turnuvası sona erdi. Finalde 6-F sınıfını 3-2 yenen 5-G sınıfı Şampiyon oldu. Üçüncülük maçını ise 5-D sınıfını 1-0 yenen 6-D sınıfı kazandı. Dostça mücadelelerinden dolayı öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kas

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 80. yıldönümü nedeniyle ilçe düzeyinde düzenlenen "Atatürk ve Milli İrade" konulu Şiir Yazma Yarışması´nda "Atatürk´ün Kızıyım" adlı şiiriyle öğrencimiz Nazlı UYSAL, ilçe 1.´si oldu. Aynı yarışmada "10 Kasım´da" adlı şiiriyle öğrencimiz Melek Su SÖYLEMEZ, ilçe 2.´si oldu. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuzda coşkuyla kutlandı. Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı program büyük beğeni topladı. Öğrencimiz Nazlı UYSAL´ın "Bahar Kokulu Öğretmenim" isimli şiirinin ilçe 1.´si olması sevincimizi bir kat daha arttırdı. Ayrıca Okul Aile Birliğimize ikramlarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Kas

5-A Sınıfı ve sınıf öğretmenleri Faruk AVCI, İlçe Kütüphanesini ziyaret ettiler.

Kas

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır."

Mustafa Kemal Atatürk

Kas

Müdür Yardımcımız Emine ERTAŞ ve öğrencileri, Ekim ayı içerisinde katıldıkları "Kodlama Haftası Etkinliklerindeki" başarılarından dolayı belgelerini aldılar.

Kas

Rehber ve Psikolojik Danışman Öğretmenlerimiz, 8. sınıf velilerine yönelik yeni sınav sistemiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptılar. Yararlı çalışmalarından dolayı öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

26 Ekim 2018 tarihinde 8. sınıf öğrencilerimizin, 8. sınıf rehber öğretmenlerimizin ve rehber ve psikolojik danışman öğretmenlerimizin katıldığı Müdür Yardımcımız Özkan TURAN´ın başkanlık ettiği gezide Mersin´in önemli liselerini ziyaret ettik.  Gezide öğrencilerimiz Eyüp Aygar Fen Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilgiler Lisesi ve Yahya Akel Fen Lisesi hakkında önemli bilgiler edindiler.

Kas

Cumhuriyet´imizin 95. yaşını coşkuyla kutladık. İlçe töreninde de görevli olan okulumuz başarılı bir kutlama gerçekleştirdi.

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Ekm

Okul Aile Birliği Genel Kurulu 23 Ekim 2018 Salı günü saat 15.00´da gerçekleşti.