T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / SİLİFKE - TOKİ Ortaokulu

ZİHNİMİZDEKİ OLUMSUZ TARTIŞMA

Zihnimizde gerçekle ilgisi olmayan, birbiriyle çatışan düşünceler bizi varmak istediğimiz noktadan uzaklaştırır.

Bir adam, gece yarısı şehrin dışında otomobili ile giderken birden otomobilin lastiği patladı. Adam, otomobili güç bela kontrol altına alıp durdurdu. Bagajı açıp baktığında lastiği değiştirmek için krikosu yoktu. Kendi kendine "Birinden isterim" diye düşündü.
Uzakta bir ışık gördü. "Şansım varmış ki çiftçi uyumamış. Kapıyı vurur başıma geleni anlatırım. 'Bana ödünç bir kriko verebilir misiniz?' diye sorarım. O da 'Hay hay arkadaş, al işini gör fakat işin bitince geri getir' der" diye düşündü.
Adam, çiftçinin evine doğru yürümeye başlamıştı ki evin ışıkları söndü. Bu işe canı sıkılan adam kendi kendine söylendi: "Şimdi adam yattı, rahatsız ettiğim için kızacak ve belki alet için para isteyecek. Ben de 'Bu komşuluğa yakışmaz ama size 1 dolar veririm' diyeceğim. O 'Hem gece yarısı beni rahatsız edecek, hem de 1 dolar vereceksin ha? Ya 5 dolar verirsin ya da gider başka yerde ararsın' diyecek."
Adam kendi kendine iyiden iyiye kızmıştı. Bahçe kapısına geldiğinde söylenmeye devam ediyordu:
"5 dolar ha? Sana 1 dolar vereceğim, daha fazla vermem. Şu aksilik olmasaydı kriko gerekmeyecekti. Zararı yok, şimdi istediğin parayı vereceğim. Ama bunun düpedüz bir dolandırıcılık olduğunu unutma!"
Bu düşüncelerle evin kapısına varmıştı. Kapıyı hızlı hızlı vurdu. Çiftçi kapının üzerindeki pencereden başını uzatarak aşağı seslendi:
"Kim o? Ne istiyorsun?"
Adam durdu ve kapıya bir yumruk daha indirdikten sonra bağırdı: "Senin de, krikonun da canı cehenneme! Malın sende kalsın!"

TOKİ REHBERLİK

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.04.2017 - Güncelleme: 28.12.2023 11:56 - Görüntülenme: 4201
  Beğen | 1  kişi beğendi