T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / SİLİFKE - TOKİ Ortaokulu

ATATÜRK

Haz

Atatürk'ün geometri kitabını yazmasındaki amaç, Türkçe'yi yabancı kelimelerden arındırarak anlaşılır bir hale getirmektir.

May

"Türk demek, Türkçe demektir. Ne Mutlu Türküm Diyene!"

Mustafa Kemal ATATÜRK

Mrt

Atatürk'ün doğa sevgisi ve çevrecilik anlayışı önemli boyutlarda kendisini göstermiştir. Gazi Atatürk, tam bir doğa aşığı olduğu kadar çevreye verdiği önemle de kendisini tanıtmış ender rastlanan bir devlet adamıdır.

Şbt

"Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır."

"Çocuk sevgisi, insan sevgisi için bir ihtiyaçtır."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Şbt

"İnsanı teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır. O tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir." (Gladys Baker, Gazeteci, ABD)

"Atatürk´ün yurt kurtarıcı olduğunu, milletlerin en vefalısı olan Türkler asla unutmayacaklardır." (Noell Roger Gazeteci, Fransa)

Şbt

Ne Ayran, Ne de Çay.. Atatürk´ün Milli İçecek Tavsiyesi:

Atatürk, 20 Aralık 1930 tarihinde Kırklareli´ne geldiğinde kendisine ikram edilen Hardaliye´yi çok beğenmiş ve tanıtılıp milli içecek olarak yaygınlaştırılmasını çok istemişti.

Şbt

Mustafa Kemal Atatürk, yaşamının her döneminde kitapla bütünleşmiştir. Bu okuma sevgisinin kendisine sağladığı bilgi birikimini zaman zaman yazmaya dönüştüren Atatürk, yaşamının farklı dönemlerinde farklı konularda kitaplar yazmıştır.

Şbt

1902 yılında henüz 21 yaşındayken Teğmen olarak Harp Okulu´ndan mezun olan Atatürk, 1921 yılında Mareşalliğe kadar yükseldi.