BAŞARMAK İSTİYORSAN BUNLARI YAPMALISIN

"Başarmak, İnanmakla Başlar!"

BAŞARMAK İSTİYORSAN...

• Çalışacağın masa cam kenarından uzak olsun. Gürültü, sıcak ve soğuktan etkilenmemiş olursun.

• Seni hayal dünyasına götüren poster, resim, afiş v.b. şeyleri bir yıllığına duvarından sök.

• Çalışma masanda yemek yiyip, dergi okuma. O masayı sadece ders çalışmak için kullan.

• Çalışırken kullanacağın bütün malzemeleri yanına al. Zırt-pırt kalkmamış olursun.

• "Çalışabileceğim özel bir odam yok" diye hayıflanmak yerine, evin en sessiz köşesine geç.

• Bir sehpa yada masa al ve hep orada çalış.

• Çalışırken dirsek ve kollarını yaslayabileceğin bir masa yada sehpa kullan. Sert bir zeminde, sırtını yaslayabilecek şekilde otur.

• Evdeki televizyondan uzak dur. Odanda televizyon ve bilgisayarın varsa bir an önce onlardan kurtul.

• Telefon her çaldığında sen koşma. Ders çalışırken gelen telefonlara "işim var" veya "çalışmam gerekiyor" demekten çekinme.

• Unutmadan, eğer varsa cep telefonunu da çoktan kapatmışsındır herhalde!

• Haftada bir dışarı çıkmak elbet senin de hakkın. Ama dozunu kaçırmadan.

• Arkadaşlarımıza "HAYIR" demeyi becerebilmeliyiz.

Yayın: 18.04.2017 - Güncelleme: 28.12.2023 09:48 - Görüntülenme: 12136