SİLİFKE TOKİ ORTAOKULU POLİTİKASI

2012 yılından beri edindiğimiz deneyim ve kazandığımız ödüller politikamızdaki E-Twinning Özelliklerini şekillendirmiştir.

E-güvenlik ile ilgili aldığımız tedbirlerin temel amacı, öğrencilerimizin sağlıklı gelişimini korumak istememizden kaynaklanmaktadır.

E-TWINNING ÖZELLİKLERİ

1- Farklı ülkelerdeki okullarla çalışma fırsatı bulan öğrencilerimizin iletişim ve işbirliği yönlerinin gelişmesi.

2- Avrupa ülkelerindeki eğitim anlayışının farkına varan öğrencilerimizin ufkunun gelişmesi.

3- Farklı kültürlerle iletişim kuran öğrencilerimizin hem Yabancı Dilin hem de Bilişim Teknolojilerinin önemini anlaması.

4- Proje geliştirme sürecinde öğrencilerimizin yaratıcılığına ve hayal gücüne katkı sağlaması.

5- Projede yer alan öğrencilerimizin derslere daha etkin katılması ve görev bilincini kazanması.

6- Eğlence faktörünün devreye girmesiyle öğrencilerimizin derslere olan isteklerinin artması.

7- Velilerin okul çalışmalarına entegre olmasıyla farkındalıklarının artması.

E-GÜVENLİK

Okul E-Güvenlik politikaları geliştirilebilmeli. Çünkü öğrenciler artık okulda bile teknolojik aygıtlara kolayca ulaşabiliyor ve geniş bir kullanım alanına sahipler. Bu geniş kullanım alanı öğrenci gelişiminde olumsuz etki yapabilir. Öğrenciler risklerle karşı karşıya kalabilirler. O yüzden okul idaresi ve öğretmenler gerekli önlemleri almalılar.

E-güvenlik için öğretmenlerin, ailelerin ve öğrencilerin eğitimi önemlidir. Bunun yanında öğretmenlerin oluşabilecek problemlere ve şikayetlere karşı eğitici ve yansıtıcı olmada önemli rolü vardır.

Bakanlık talimatlarına göre okulda cep telefonu kullanımı yasaktır. Öğrenciler telefonlarını yanlarında getirebilirler fakat kapalı bir şekilde çantalarında tutmak zorundadırlar. Okuldan sonra cep telefonlarını açmalarına izin verilir. Öğrenciler eğer bu kurallara uymazlarsa ceza alırlar.

Bakanlık talimatlarına göre okulda fotoğraf veya video çekmek ve yayınlamak öğretmen, öğrenci ve velilere yasaktır.

MİSYONUMUZ (GÖREVİMİZ)

"Özgüvenli, araştırmacı, yaratıcı ve ilkeli nesiller yetiştirmek."

VİZYONUMUZ (GÖRÜŞÜMÜZ)

"Çağdaş ölçütler doğrultusunda sürekli gelişen, nitelikli ve yenilikçi bir kurum olmak."

DEĞERLERİMİZ

"Öğretmen, Öğrenci ve Velilerimizle birbirine kenetlenmiş güçlü bir Aileyiz!"

Yayın: 22.05.2017 - Güncelleme: 14.12.2023 10:10 - Görüntülenme: 8778